Like Blog Ini...

Friday, September 5, 2008

Resepi Biskut Badam Bercoklat

Biskut Badam Bercoklat Recipes 

Recipe Category: Resepi Biskut / Biskuit (Biscuits Recipes) 
Recipe submitted by: Chef Maruko 

Recipe Rating (1 Voters): 

Masakan Internasional (International Cuisine Recipes) 


Bahan-Bahan: [Ingredients] 
3 suku cawan gula icing 
½ cawan marjerin 
1 biji telur 
tepung gandum secukupnya 
badam biji secukupnya(bakar dalam oven) 
badam hancur secukupnya 
coklat cooking 
mangkuk kertas kecil(hitam) 
Cara Memasak: [Cooking Instruction] 
Putar marjerin dngan gula icing hingga kembang. Masukkan telur putar lagi. Masukkan tepung gandum dan gaul sehingga menjadi doh. Ambil adunan tadi dibuat bulat dan dibuat lubang ditengahnya untuk dimasukkan badam biji tadi kemudian letakkan adunan tadi dalam mangkuk kertas. Apabila sudah siap bakar hingga masak. Biskut yang sudah dibakar dicelupkan kedalam coklat cooking yang telah diwapkan terlebih dahulu. Kemudian taburkan badam hancur ke atas biskut yang sudah dicelup dengan coklat tadi.
_________________

No comments: